Preduzetništvo u agrobiznisu- Takmičenje za najbolji biznis plan

Bookmark and Share
Američka agencija za međunarodni razvoj US AID u Srbiji sprovodi nekoliko projekata koji imaju za cilj podizanje nivoa konkurentnosti domaće privrede, kroz podršku lokalnom ekonomskom razvoju, građenje povoljne investicione klime, i jačanja ekonomske sigurnosti.

Agrobiznis projekat je jedan od projeka koji se trenutno sprovodi u Srbiji, sa budžetom od 24 miliona dolara i ima za cilj podizanje nivoa konkurentnosti, odnosno u krajnjoj instanci povećanje izvoza onih poljoprivrednih sekrora koji su procenjeni kao visoko produktivni. Tu spadaju povrtarstvo, stočarstvo, voćarstvo, proizvodnja aromatičnog bilja, začina, pečuraka i šumskog voća, proizvodnja jagodastog voća, kao i proizvodnja mlečnih prozvoda.

U okviru Agroboznis projekta organizuje se takmičenje za najbolje razvijen biznis plan iz agrobiznisa.

Ovo takmičenje je otvoreno za mladiće i devojke iz cele Srbije, koji su učestvovali u programu USAID Agrobiznis projekta „Preduzetništvo u agrobiznisu“.

Grantovi u vrednosti do 15000 američkih dolara biće nagrada predlozima koji budu imali najbolje razvijen biznis plan, a koji budu bili u skladu sa kriterijumima USAID Agrobiznis projekta.

Rok za podnošenje biznis plana je 5. oktobar 2009.

Više informacija na :Agrobiznis projekat: Program za mlade i za žene , :IRD: Agrobiznis projekat

0 comments:

Post a Comment